Jag har tidigare i denna blogg omtalat att “Husgerådskammaren inte kände till någonting om förvaring i Skogsinstitutet av föremål efter Storfurstinnan Maria Pavlovna”. Om man googlar lite på Husgerådskammaren så får man fram att namnet Silverstolpe nämns, se: Husgerådskammaren Gunnar Mascoll Silfverstolpe, en släkting till min dotters gudfar – Magnus Silfverstolpe. En person som har anknytning till husgerådskammaren som jag kontaktat är Elsebeth Welander Berggren, en kvinna som har förkärlek att använda sig av fackuttryck. Vi pratade en bra stund då jag nämnde Anna-Stina och hon sa bl.a. “att hon borde minnas en sån parant kvinna” (samtalet inspelat). Ja Anna-Stina var sannerligen parant, men hur visste Elsebeth detta?

Ja, egentligen kanske det inte är så konstigt med tanke på att Elsebeths mor – Lis Granlund en gång i tiden var Chef för Husgerådskammaren och med tanke på min dotters mormors (Anna-Stina Gentele) anknytning till kungahuset. Läs del av reportage Svensk Damtidning, där man också finner att läsa att Elsebeths syster –  Anette Granlund är intendent på Bukowskis. Ytterligare så framgår det att Elsebeths man har varit intendent hos Bukowskis. Sen så visar det sig att de bor kvarteret bredvid Pontus Silfverstolpe. 

För er som inte läst historien om plundringen på över 60 miljoner av min dotters mormors hem, skrolla ner och få inblick i en avskyvärd historia. På återhörande /Anders Fors